Waarom composteerbare verpakkingen?

Share This Post

In recente jaren is er een groeiende beweging naar duurzamere en milieuvriendelijkere verpakkingsopties. Een oplossing die in populariteit is gestegen, is composteerbaar verpakkingsmateriaal.

Maar wat is composteerbaar verpakkingsmateriaal precies? Kort gezegd is het verpakkingsmateriaal dat kan worden afgebroken in natuurlijke materialen en teruggegeven aan het milieu zonder schade te veroorzaken. Dit is in tegenstelling tot traditioneel verpakkingsmateriaal, dat gemaakt is van niet-hernieuwbare grondstoffen en vaak terechtkomt op stortplaatsen, wat leidt tot vervuiling en afval.

Er zijn meerdere voordelen aan het gebruik van composteerbaar verpakkingsmateriaal. Ten eerste helpt het om de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt te verminderen. Als composteerbaar verpakkingsmateriaal op de juiste manier wordt afgevoerd in een professioneel composteerfaciliteit, kan het binnen een paar maanden worden omgezet in voedingsrijke grond. Dit proces helpt niet alleen om afval te verminderen, maar verrijkt ook de grond en ondersteunt de groei van nieuwe planten.

Naast haar milieuvriendelijke voordelen heeft composteerbaar verpakkingsmateriaal ook economische voordelen. Het kan gemaakt worden van hernieuwbare grondstoffen, zoals plantaardige plastics, die over het algemeen goedkoper zijn dan traditionele plastics op basis van petroleum. Dit betekent dat bedrijven potentieel geld kunnen besparen door over te stappen op composteerbaar verpakkingsmateriaal.

Het is belangrijk om te onthouden dat composteerbaar verpakkingsmateriaal niet hetzelfde is als biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal is ontworpen om op termijn af te breken, maar kan nog steeds schadelijke microplastics en andere verontreinigingen achterlaten. Composteerbaar verpakkingsmateriaal daarentegen is ontworpen om volledig af te breken in natuurlijke materialen die veilig teruggegeven kunnen worden aan het milieu.

Al met al is composteerbaar verpakkingsmateriaal een veelbelovende oplossing om afval te verminderen en een duurzamere toek

Onze verpakkingen zijn geverifieerd door de Europese norm EN 13432.

Green Gains Nutrition, 2021.

Lees ook...

Milieu-impact van vleesproductie

Vleesproductie is een belangrijke bijdrager aan milieuproblemen zoals klimaatverandering, lucht- en waterverontreiniging en uitputting van hulpbronnen. Een van de belangrijkste manieren waarop vleesproductie invloed heeft

Lees verder »
Wat onze klanten zeggen
16 beoordelingen